17:58, 7 Nëntor 2018

Kur lind një fëmijë, të dy prindërit dhe madje edhe miqtë dhe të afërmit fillojnë të spekulojnë rreth asaj se kujt i ngjan ai më shumë. Nuk është e lehtë të qëllohet se si kush do të duket fëmija kur të rritet. Shumica e fëmijëve ndajnë 50% të DNA-së me të dy prindërit. Çifte të shumëfishta të gjeneve luajnë një rol kyç në përcaktimin e karakteristikave të ndryshme trupore tek njerëzit, si ngjyra e flokëve, ngjyra e syve, gjatësia dhe ngjyra e lëkurës.

Ne mblodhëm disa fotografi të fëmijëve që bënë punë të shkëlqyer të trashëgimit të karakteristikave të prindërve të tyre.

Babai dhe i biri

Nëna dhe vajza

Babai dhe i biri

Nëna dhe vajza

Babai dhe i biri

Babai dhe i biri

 

Babai dhe i biri

Nëna dhe vajza

Nëna dhe vajza

Nëna dhe e bija

Babai dhe i biri

Nëna dhe e bija

Babai dhe i biri

Nëna dhe e bija

Gjyshja dhe mbesa

Babai dhe i biri

Babai dhe i biri

Babai dhe i biri

Babai dhe i biri

 

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë