11:36, 16 Shtator 2019

Ish lideri i Lëvizjes Antikomuniste në Poloni, i njohur ndryshe si Ikona e Demokracisë, Lech Walesa, tha sot në Varshavë se pabarazia ekonomike e jo vetëm demagogjia, popullizmi dhe mostoleranca fetare, sfidon themelet e demokracisë gjithandej.

“Ne jetojmë në një botë ku ka vetëm fjalë, në një botë që nuk bën asnjë veprim për të mbrojtur të drejtat e njeriut dhe për të luftuar demagogjinë”.

“Më besoni mua, një revolucionari”, tha ai si folësi kryesor në konferencën më të madhe vjetore për të drejtat e njeriut, organizuar nga OSBE/ODIHR në kryeqytetin polak, njofton Klan Kosova.

Walesa ka shtuar se vendet demokratike duhet të krijojnë diçka më të mirë se ajo ‘që kemi përjetuar

Konkurs Pune

Lexo më shumë