18:49, 1 Qershor 2020

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve, pikërisht në këtë ditë FES dhe Instituti për Zhvillimin e Politikave Sociale (IZHPS) prezantuan dhe diskutuan me aktorët përkatës rezultatet e studimit të kryer me 227 familje që jetojnë në skema sociale.

Këto familje janë mostër që përfaqësojnë 25 mijë familje në total të regjistruara si përfitues të ndihmës sociale (100-150 euro për familje) në Kosovë, njofton Klan Kosova

Rezultatet nxorën në pah vështirësitë me të cilat përballen fëmijët, një pjesë e madhe e këtyre familjeve gjatë mësimit të COVID-19, njofton Klan Kosova

Vështirësitë përfshijnë:

Mungesë e mirëqenies (ushqim, pako higjienike dhe mbështetje psikologjike-sociale për të duruar me traumën e izolimit në familjet e mëdha që jetojnë në hapësira të vogla) vështirësi serioze në ndjekjen e procesit të mësimit për shkak të mungesës së internetit, TV dhe pajisjeve të nevojshme për procesin.

Mungesa e mbështetjes nga prindërit / kujdeset për mësimin dhe detyrat e shtëpisë shp
rehu nevojë për aktivitete shtesë të mësimit pas heqjes së masave COVID -19, me qëllim të adresimit të hendekut të mësimit një shumë e vetme e ndihmës sociale për familje, pavarësisht nga numri i fëmijëve për familje, familjet e mëdha që jetojnë në hapësira / mjedise të vogla dhe faktorë të tjerë si paaftësia, kushtet shëndetësore, familjet e mëdha dhe prindër të vetëm janë diskriminues dhe nuk sigurojnë kushte themelore për jetë të denjë.
100 000 fëmijë janë pjesë e grupit të 25000 familjeve në këto kushte.

On the occasion of International Day of Children, FES and Institute for Developing Social Policies (IZHPS) presented and…

Publiée par Friedrich Ebert Stiftung, Prishtina Office sur Lundi 1 juin 2020

Konkurs Pune

Lexo më shumë