Si do të zhvillohet procesi mësimor në shkollat e Prishtinës? (VIDEO)

Si do të zhvillohet procesi mësimor në shkollat e Prishtinës? (VIDEO)

1 muaj më parë

Drejtoresha e Arsimit në Komunën e Prishtinës, Shpresa Shala, ka deklaruar se janë bërë gati për nisjen e vitit të ri shkollor, sidomos për nxënësit e klasës së parë, të cilët pritet që mësimin ta ndjekin nga bankat shkollore.

“Jemi mobilizuar për ta bërë dezinfektimin e objekteve shkollore dhe i kemi edhe të gjitha mjetet e pajisjet e nevojshme për mbrojtjen e mësimdhënësve, nxënësve dhe stafit të shkollave”.

“Maskat duhet të sigurohen nga prindërit, por do të përpiqemi që në përpikmëri t’i zbatojmë udhëzimet e IKSHPK-së”.

“Ekziston gatishmëria e mësimdhënësve për kthimin në shkolla, sepse ka qenë periudhë shumë e rëndë me procesin e mësimit online dhe sfidë që ata e kanë kaluar me vështirësi dhe mezi presin t’i kthehen shkollës, mësimit dhe kontaktit në shkollë”.

“Kemi pasur raste që mësimdhënësit kanë dhënë dorëheqje vetëm të mos e fillojnë mësimin online sërish sepse është stres i jashtëzakonshëm, dhe ka njerëz që e vlerësojnë se nuk mund t’i realizojnë rezultatet online”.

“Fëmijët e klasës së parë do të jenë fizikisht në banka shkollore. Kemi pas raste që shum prindër nuk i kanë regjistruar femijët në klasë të parë sepse kanë menduar që mësimi do të bëhej online dhe e kanë lënë që t’i regjistrojnë vititn e ardhshëm”.

“Duhet të dhjetëfishohet puna që të arrihet suksesi i mësimit normal. Përderisa shtetet e rajonit po i hapin shkollat, atëherë mendoj se duhet edhe ne, për hir të fëmijëve, sepse kemi ankesa nga prindërit që femijët kanë filluar të kenë monitoni në shtepi, mungesë të koncentrimit, humbje të kohës me lojëra elektrike, etj.”.

“Uroj qe te mos kemi raste te infeksioneve dhe raste fatale. Është një rrezik që kjo qeveri e ka marr, dhe ne duhet ta implementojmë në tërësi në bazë të skenarit të Ministrissë se Arsimit”, u shpreh ajo për Klan Kosova.

Si do të zhvillohet procesi mësimor në shkollat e Prishtinës? – 12.08.2020 – Klan Kosova

Si do të zhvillohet procesi mësimor në shkollat e Prishtinës? – 12.08.2020 – Klan Kosova

Publiée par Klan Kosova sur Mercredi 12 août 2020