Historianët e Deçanit kërkojnë ndërprerjen e marrëdhënieve diplomatike me Francën - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Historianët e Deçanit kërkojnë ndërprerjen e marrëdhënieve diplomatike me Francën

NULL NULL
02/03/2017

Lidhja e Lidhjes se Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në Deçan, ka shprehur paraqesin e saj me drejtësinë franceze për mos lirimin e ish Komandantit të Zonës Operative të Rrafshit të Dukagjinit dhe ish Kryeministrit të Kosovës Ramush Haradinaj.

“Drejtësia franceze me këtë gjest ka treguar edhe një herë se ajo nuk është shtet demokratik dhe mbi të gjitha ajo po e mbron krimin duke rene pre e ndikimeve të qarqeve të caktuara serbe”.

“Drejtësia franceze duhet të kuptoj se ishin pikërisht serbët ata që kryen gjenocid kundër shqiptarëve të Kosovës gjatë gjithë periudhës prej vitin 1912 kur Kosova u nda dhunshëm nga trungu i shteti ame e deri me 1999 kur shtete e fuqishme të botës demokratike në krye me Shtetet e Bashkuara të Amerikës i han fund represionit serb në Kosovë”.

“Ky akt i sotshëm i drejtësisë franceze nuk donë me shumë komente vetëm se sa të dëbohet nga Kosova Ambasadori i Francës dhe në të njëjtën kohë nga atje të tërhiqet Ambasadori i Kosovës” .

“Franca, po e dëshmon se është mike e Serbisë dhe si e tillë ajo po luan me ndjenjat e shumë shqiptarëve. Ramush Haradinaj, ishte, është dhe do të jetë vlerë e pa zëvendësueshëm e popullit tone. Ai ka dëshmuar se është luftëtar i lirë dhe burrështetas i madh. Ai për dy herë radhazi ka dëshmuar pafajësinë e tij dy herë në Tribunalin e Hagës”, thuhet në një komunikatë të historianëve, transmeton Klan Kosova.