9:18, 29 Korrik 2016

Nënkryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Lutfi Haziri, ka thënë se as Demarkacioni me Malin e Zi dhe as liberalizimi i vizave nuk e shpëton askënd nga Gjykata Speciale, “sepse ajo merret me individ dhe jo me organizata”.

Lutfi Haziri, ka thënë për Gazetën Zëri se çështja e demarkacionit të kufirit me Malin e Zi është politizuar, ndonëse, sipas tij, ky do të duhej të ishte thjesht një proces teknik, në të cilin ekspertët do ta thonë fjalën e tyre.

Haziri ka shtuar se tryeza e tre gushtit për Demarkacionin duhet të ofrojë zgjidhje, ndërsa nuk e kundërshton as idenë që kjo çështje të dërgohet në Arbitrazh Ndërkombëtar, si opsion i fundit.

Megjithëse thotë se problemi nuk është në mes të Kosovës dhe Malit të Zi, por është problem në mes të shumicës dhe pakicës politike në Kosovë.

Konkurs Pune

Lexo më shumë