9:37, 13 Mars 2019

Hashim Llumnica nga Lluzhani i Podujevës, ndonëse i verbër merret me krijimin e aplikacioneve për android dhe programimin e kompjuterëve.

Qysh në shkollën e mesme kur edhe i’u shfaqën problemet me të pamurit, për këtë zotëri filloi një sfidë e re.

Hashimi, i vazhdoi mësimet në Shkollën Speciale në Pejë në drejtimin fizioterapi. Më vonë, ai i përfundoi studimet në Fakultetin Filozofik në degën e Sociologjisë, e sot qëllimi i tij i vetëm është që përmes aplikacioneve dhe programeve të ndryshme në kompjuter, personave të verbër apo me shikim të dobësuar t’ua lehtësoj jetën.

Para se ta fillonte krijimin e aplikacioneve, Hashimi ishte trajner i teknologjisë për personat me probleme në të pamurit. Duke qenë se një kohë të gjatë i është përkushtuar teknologjisë, ai sot përveç krijimit të aplikacioneve merret edhe me programim.

Që nga aplikacionet e domosdoshme e deri tek lojërat, ky njeri mund të prodhoj gjithçka. Përmes punës së tij, vetëm brenda vendit tonë mund të përfitojnë mbi 7000 mijë persona që i kanë këto probleme. Ndonëse një numër i madh i tyre i përdorin krijimet e Hashimit, puna e tij nuk paguhet nga askush.

Përderisa Hashimi pret rastin e tij të punësimit, secili që ka probleme me të pamurit dhe ka nevojë për aplikacionet e krijuara nga ai, pa pagesë mund t’i marrë ato duke e kontaktuar Hashimin në të gjitha rrjetet sociale përmes emrit dhe mbiemrit të tij

Për detaje ndiqeni storien e gazetarit Kron Sadiku.

Konkurs Pune

Lexo më shumë