23:48, 26 Qershor 2019

Hamamet janë banjot tradicionale me avull, e që përfshijnë elemente të masazhit dhe pastrimit që kanë origjinën gjatë kohës së Perandorisë Romake dhe që kanë qenë në përdorim qysh atëherë.

Në Marok, njerëzit nga të gjitha klasat shoqërore shkojnë në hamame për të hequr qelizat e vdekura të lëkurës dhe për të ruajtur këtë traditë të gjatë, njofton Klan Kosova.

Vlen të përmendet se zakonisht ekzistojnë dy seksione të ndryshme në një hamam, një për gratë dhe një tjetër për burrat, sepse brenda secili hyn krejtësisht i zhveshur.

Dhe zakonisht gratë pastrohen dhe masazohen nga një grua dhe në seksionin e burrave ka vetëm burra që punojnë.

Le t’i shikojmë hamamet më të famshëm të qytetit simbol të Marokut, Fezit:

Hamami i Amanit

Hamami i Pallatit të Faraj

Hamami Laaroussa

Hamam Mernissi

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë