20:45, 23 Prill 2019

Gonorrea është një nga infeksionet më të zakonshme seksualisht të transmetueshme në botë, veçanërisht në mesin e 15-24 vjeçarëve.

Rreth 78 milionë njerëz në mbarë botën diagnostikohen me gonorre çdo vit, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Më shumë se 44,500 njerëz në Britani të Madhe kapën infeksionin në 2017, së bashku me 555,000 njerëz në SHBA, njofton Klan Kosova.

Megjithëse gonorrea është e shërueshme me antibiotikë, nëse nuk trajtohet, ajo mund të zhvillohet në atë që quhet infeksion i shpërndarë, i cili është përhapur rreth trupit.

Kjo mund të shkaktojë një gamë të gjerë simptomash që ndryshojnë nga pacienti në pacient.

Lezionet e lëkurës, duke përfshirë pustula (qelbëzat e mbushura me plagë) si ato të paraqitura nga Teksas, janë një efekt i mundshëm i infeksionit të shpërndarë të gonorrejës.

Rreth një e katërta e pacientëve me gonorre vuajnë nga skuqja e lëkurës si simptoma kryesore, sipas MedScape.

Simptomat e zakonshme të një infeksioni të drejtuar nga fryerjet përfshijnë dhimbjen gjatë urinimit ose shkarkimit të parregullt të ciklit të bardhë, të verdhë ose jeshil nga penisi ose vagina.

Simptoma të tjera të tilla si dhimbje, ënjtje dhe gjakderdhje mund të ndodhin rreth organeve riprodhuese.

Konkurs Pune

Lexo më shumë