Gjykata Speciale me gjykime speciale (VIDEO) - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Gjykata Speciale me gjykime speciale (VIDEO)

NULL NULL
29/06/2022

Gjykata Speciale, po bën edhe gjykime speciale. Instituti i Kosovës për Drejtësi, publikoi raportin, pikërisht me titullin “Gjykimet Speciale”.

Hulumtuesi i këtij institutit Lavdim Makshana, në Sytë 7, ka thënë se kjo Gjykatë nuk ka treguar efikasitet në kryerjen e misionit të tyre. Sipas tij, edhe Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë ka punuar më mirë sesa Dhomat e Specializuara të Kosovës në Hagë.

Makshana ka thënë se në punën e Dhomave të Specializuara janë vërejtur shumë të meta, siç janë: Redaktimet e tepërta në aktakuza dhe prova, vonesat në nxjerrjen e provave, nxjerrja e shumë provave përnjëherë e vonesat në përkthime.

Por, mbi idenë e Kryetarit të Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca, se duhet të bëhet një organizëm kontrollues ndaj Gjykatës Speciale, Makshana, ka thënë se kjo është e pamundur të bëhet, pasi në brendësi të Dhomave të Specializuara, ekzistojnë organizma të vetë kontrollit.

Sipas mysafirit në Sytë 7, aty ekzistojnë shkalla e parë, e dytë dhe e tretë, e po ashtu edhe avokati i popullit, ku mund të ankohen palët e përfshira. Makshana, shtoi se në të gjithë këto trupa, nuk janë individët-gjykatësit e njëjtë.