20:00, 10 Shkurt 2019

A e dini se njerëzit që punojnë në ndërrimin e vonshëm kanë një rrezik më të lartë të zhvillimit të kancerit të gjirit dhe të zorrës së trashë?

Studiuesit besojnë se ekspozimi i dritës redukton nivelin e melatoninës.

Melatonin, një hormon që rregullon ciklin e zgjimit të gjumit, mendohet të mbrojë kundër kancerit, pasi duket se e ndalon rritjen e tumoreve.

Sigurohuni që dhoma gjumi juaj është e errët dhe mos përdorni elektronikë para shtratit në mënyrë që të ndihmoni trupin tuaj të prodhojë melatonin që i nevojitet.

Konkurs Pune

Lexo më shumë