Gjeni shpëtim nga brengosja - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Gjeni shpëtim nga brengosja

NULL NULL
04/05/2015

 

Brengosja është bërë një “sëmundje” globale.

Duke pasur parasysh streset e përditshme, organizmi i njeriut krijon një gjendje të të stresuarit të vazhdueshëm gjë që përcillet edhe me probleme shëndetësore.

E gjithë kjo barrë vie edhe si pasojë e brengosjes së vazhdueshme dhe anktheve të vetëkrijuara nga njeriu.

Këto raste po të përpjestohen matematikisht, SHBA-ve i kushtojnë 42 miliardë dollarë në vit për përkujdesje shëndetësore mentale që vijnë si pasojë e brengosjes së vazhdueshme, gjë që sjell edhe paraqitjen e sëmundjeve psikike.

Për t`iu shmangur këtyre telasheve, përcillni më poshtë gjashtë këshillat për t`u brengosur më të pak.

  1. Krijoni vëmendje më të madhe për emocionet tuaja
  2. Merrni vazhdimisht frymë thellë për çdo mendim negativ
  3. Mos ktheni kokën prapa ose të mendoni për të ardhmen
  4. Kushtoni vëmendje vetëm gjërave që keni kontroll mbi to
  5. Merrni vendime, edhe nëse nuk dëshironi që të jeni ju ai që vendosni
  6. Përpiquni të shkoni drejt asaj që është mëse e mirë