Fshati i vazove - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Fshati i vazove

NULL NULL
04/10/2015

Uttam Nagar që ndryshe njihet si “Fshati i vazove” është një fshat pothuajse sekret që gjendet në mes të Delhi.

Ky fshat është një qendër për të gjitha llojet e qeramikës dhe furnizimeve të ngjashme në Delhi, Gurgaon dhe zonat e afërta.

Familjet nga ky fshat kanë zbritur nga Rajasthan dekada më parë dhe gjetën një biznes të mirë për prodhimet e tyre duke nxjerrë kështu edhe fitimin e tyre.

10

Të gjithë anëtarët e familjes janë të angazhuar në zeje të qeramikës, me fëmijët duke filluar për të mësuar në moshën 4 vjeçare duke përsosur artizanatin në moshën 18 vjeçare, transmeton Klan Kosoa.

Mbushur me baltë, paisje dhe fëmijë duke luajtur përreth, vendi  gumëzhinë me aktivitete gjatë gjithë ditës.

Këta poçarë këto mallra kishin prodhuar si gjësende të nevojshme për shtëpi, më vonë filluar që ato t’i shndërrojnë në copa të artit.

15

Edhe pse është punë goxha e vështirë dhe e mbushur me vështirësi, mund të shohim buzëqeshje në fytyrat e njerëzve që jetojnë këtu.

14

13

9