11:00, 1 Shtator 2019

Filmi i ri i Roman Polanski pati premierën në Festivalin e Filmit në Venecia, pavarësisht polemikave për përfshirjen e tij.

Regjisorja argjentinase, Lucrezia Martel, e cila është kryesuese e jurisë së festivalit, tha se ajo nuk dëshironte ta “uronte” regjisorin dhe se pjesëmarrja e tij në festival e bëri atë “të pakëndshëm”.

Polanski, i cili kërkohet në SHBA pasi pranoi se kishe kryer marrëdhënie seksuale me një të mitur më 1977, nuk mori pjesë në shfaqje.

Martel më vonë theksoi se ajo nuk kishte asnjë “paragjykim” kundër filmit të Polanski, dhe do ta shihte atë pas premierës gala.

Filmi është një thriller historik që tregon historinë e vërtetë të një oficerit francez të ushtrisë hebreje, Alfred Dreyfus, i cili u akuzua rrejshëm për tradhti në Shekullin XIX.

Polanski u deklarua fajtor për marrëdhënie seksuale të paligjshme me një vajzë 13 vjeçare në Los Angeles në 1977, por më pas u largua nga SHBA-të. Ai është përballur edhe me akuza të mëtejshme për sulme seksuale.

Konkurs Pune

Lexo më shumë