20:30, 22 Maj 2019

Në shekullin e 21, vetëm 19 filma kanë fituar çmimin goxha kryesor të filmit, një Oscar për Dizajnin më të mirë të Kostumeve.

Në pjesën më të madhe të kohës, filmat me kostume historikisht korrekte e fitojnë çmimin. Por nuk janë vetëm rrobat që kanë rëndësi në film, por gjithashtu edhe grimi dhe stili i flokëve.

Kjo është arsyeja se pse këto filma shpesh marrin nominime për Oscar dhe në disa raste filmi në vetvete mund të jetë në nivelin mesatar dhe të mos fitojë çmim për shkak të aktrimit ose skenarit.

Black Panther, 2018

Phantom Thread, 2017

Fantastic Beasts & Where to Find Them, 2016

Mad Max: Fury Road, 2015

The Grand Budapest Hotel, 2014

The Great Gatsby, 2013

Anna Karenina, 2012

The Artist, 2011

Alice in Wonderland, 2010

The Young Victoria, 2009

The Duchess, 2008

Elizabeth: The Golden Age, 2007

Marie Antoinette, 2006

Memoirs of a Geisha, 2005

The Aviator, 2004

The Lord of the Rings: The Return of the King, 2003

Chicago, 2002

Moulin Rouge!, 2001

Gladiator, 2000  

Konkurs Pune

Lexo më shumë