Fillim i ngarkuar i Gjykatës Komerciale (VIDEO) - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Fillim i ngarkuar i Gjykatës Komerciale (VIDEO)

NULL NULL
04/08/2022

Bartja nga një sirtar në tjetrin nuk e zgjidhi këtë rast që nga 2008-ta.

Epilogun, kjo lëndë që është kontest ekonomik, do ta marrë shumë shpejt, nga Gjykata Komerciale.

Institucionit më të ri të drejtësisë në vend, që nisi punën në krye të kësaj jave, i janë transferuar rreth 8 mijë raste tjera konflikte administrative dhe konteste tregtare.

Kjo i bie se 10 gjyqtarëve të parë, 6 në shkallë të parë e 4 në të dytën, i ndahen nga 1125 dhe 335 lëndë secilit. Krahas të rejave.

Përveç stafit, që do të plotësohet me konkursin që u hap po këtë të mërkurë, sfidë Komercialja ka edhe hapësirat. Zyrat janë vendosur në katin e 4 të Themelores, përkohësisht.

Nisja e punës, megjithatë, sipas kryetarit të Komerciales, Mahir Tutuli, nisi për të mos i lënë qytetarët të presin më gjatë, përfshirë lëndët e investitorëve të huaj, që nuk janë pak.

Nga të huajt, përveç lëndëve, Gjykata do të marr edhe praktika. Por kërkohet zgjidhje edhe për një çështje.

Seancat e para në Dhomat e Shkallës së Parë pritet të mbahen gjatë shtatorit, derisa ato të Apelit veçse shqyrtohen së brendshmi.