Faktorët që ndikjonë në dhimbjet e shpinës - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Faktorët që ndikjonë në dhimbjet e shpinës

NULL NULL
28.04.2015 16:41

Një studim i kryer në Britani tregon për shkaqet e dhimbjeve së shpinës të cilat në të shumtën e rasteve vijnë nga puna në zyrë,qëndrimi i ulur për shumë orë,mbajtja e peshave dhe mungesa e aktivitetit fizik.

Një ndër shkaqet kryesore është edhe qëndrimi jo i mirë në karrige.Gjithashtu punimi i tokave dhe bujqësia është një shkaktat tjetër i dhimbjeve të shpinës.

Nga vështrimi që kemi kryer nga një studim me 100 persona të cilët punojnë 6-8 orë ulur në ditë, kemi dalë në përfundime se, 99% e tyre, përpiqeshin të qëndronin në një anë të kompjuterit, ose shtriheshin, në karrige, duke qenë se nuk qëndronin dot në një pozicion gjatë gjithë kohës.