9:10, 10 Prill 2019

Facebook ka thënë se po punon në përdorimin e inteligjencës artificiale për të parandaluar një problem të përbashkët dhe shqetësues – marrjen e njoftimeve për miqtë dhe të dashurit e vdekur.

Kompania tha se shpresonte ta ndalojë përvojën e dhimbshme për pranimin e njoftimeve në këtë rrjet social për të ftuar njerëzit e vdekur në ngjarje, ose për t’iu uruar atyre ditëlindjen.

Në profil, nderimet dhe përkujtimet për një person të vdekur tani do të shfaqen veç, ndërsa llogaria e tyre do të ngelet ashtu siçe kanë lënë.

“Ne shpresojmë që Facebook të mbetet një vend ku kujtesa dhe fryma e të dashurve tanë mund të kujtohet”, tha Sheryl Sandberg, zyrtari kryesor i Facebook.

Përdoruesit shpesh janë ankuar se po tronditen dhe mërziten kur Facebook i shtyn ata të bashkëveprojnë me një të dashur të vdekur.

Konkurs Pune

Lexo më shumë