Facebook bllokon përdoruesit australianë nga shikimi ose shpërndarja e lajmeve

Facebook bllokon përdoruesit australianë nga shikimi ose shpërndarja e lajmeve

NULL NULL
2 months më parë

Facebooku ka bllokuar përdoruesit australianë nga ndarja ose shikimi i përmbajtjes së lajmeve në platformë, duke shkaktuar shumë alarm mbi qasjen e publikut në informacionin kryesor.

Kjo vjen në përgjigje të një ligji të propozuar i cili do t’i bënte gjigantët e teknologjisë të paguajnë për përmbajtjen e lajmeve në platformat e tyre.

Australianët të enjten u zgjuan për të zbuluar se faqet në Facebook të të gjitha agjencive të lajmeve lokale dhe globale ishin të padisponueshme.

Disa faqe qeveritare të shëndetit dhe urgjencës u bllokuan gjithashtu – diçka që Facebook më vonë pohoi se ishte një gabim.

Ata jashtë vendit nuk janë gjithashtu në gjendje të lexojnë ose të përdorin ndonjë botim australian të lajmeve në platformë, raporton .

Qeveria Australiane ka kritikuar ashpër masën, duke thënë se ajo demonstronte “fuqinë e jashtëzakonshme të tregut të këtyre gjigandëve digjitalë socialë”.

Zyrtari Australian Josh Frydenberg tha se ndalimi i informacionit të lajmeve kishte një “ndikim të madh në komunitet”. Rreth 17 milionë australianë vizitojnë faqen e mediave sociale çdo muaj.