14:30, 15 Maj 2019

Fëmijët kanë më pak gjasa të pinë duhan në këtë kohë, tani kur dyqanet e kanë të ndaluar të shfaqin cigaret thotë hulumtimi i fundit në Britaninë e Madhe.

Studimi zbuloi se numri i 11 dhe 16 vjeçarëve që konsumonin atë, ra me 35 për qind mes 2012 dhe 2015, pasi nisi kjo mënyrë e ndalesës së duhanit në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar.

Duke qenë se dyqanet janë të detyruara të heqin cigaret nga ekspozimi në Britani, të rinjtë janë gjithashtu më pak të vetëdijshëm për markat e ndryshme të duhanit dhe më shumë gjasa për të gjetur pirjen e duhanit të papranueshëm.

Gati tre të katërtat e fëmijëve (72 përqind) tani thonë se nuk e vërejnë nëse cigaret janë në shitje pas banakut.

Ekspertët besojnë se larg ‘nga syri, larg mendjes’ po funksionon pozitivisht në këtë proces për të shpëtuar jetën e brezave të ardhshëm.

Konkurs Pune

Lexo më shumë