14:00, 25 Qershor 2019

Edhe nëse i kalojmë në plazh apo ecje në alpe dhe kampe të ndryshme, pushimet janë diçka tejet e rëndësishme për të cilën kohë shpresojnë të gjithë.

Lidhur me këtë tani një studim ka gjetur se të dalësh nga zyra ose larg stresit të shtëpisë është e mirë për zemrat tona, njofton Klan Kosova.

Shkencëtarët zbuluan më shumë pushime një person merr më shumë se një vit, aq më pak ka gjasa që ata të zhvillojnë sindromën metabolike.

Ky është termi mjekësor për një grup të sëmundjeve, të tilla si hipertensioni dhe kolesteroli i lartë, të cilat së bashku ngrenë rrezikun e sëmundjeve të zemrës, goditjes dhe diabetit të tipit 2.

Studimi gjithashtu zbuloi se për çdo pushim që merr një person, rreziku i sindromës metabolike ulet me një të katërtën.

Konkurs Pune

Lexo më shumë