19:30, 18 Gusht 2019

Jemi të bindur që ashtu si të gjithë ne, edhe ju tortat i prisni në trekëndësha të vegjël. Madje, gjithnjë e kemi parë me adhurim pjesëtarin më të zotë të familjes që pret tortën në mënyrën më perfekte të mundshme. Epo, nëse nuk e dinit, i kemi prerë gabim gjithë jetës!

Një tortë e prerë në formë trekëndëshash do të thahet shpejt, sigurisht nëse në shtëpinë tuaj ëmbëlsirat rezistojnë më shumë se një ditë.

Që sot e tutje tortat pritini sipas mënyrës shkencore. Jo vetëm që do të qëndrojë e butë dhe e freskët, por do t’ju duket dhe proces më interesant.

Diçka të tillë e konfirmon edhe matematicieni Alex Bellos, duke e ilustruar këtë përmes një videoje. Ai madje citon për këtë informacion një letër dërguar redaktorit të revistës shkencore “Nature” në vitin 1906.

Duke ndjekur shënimet dhe ilustrimet e hershme, Bellos e pret tortën nëmes dhe heq një copë të gjatë drejtkëndore në mënyrë të njëpasnjëshme duke lejuar që pjesët e mbetura të bashkohen sërish bashkë për të ruajtur freskinë. I njëjti veprim përsëritet pas çdo copëze të prerë. Provojeni në tortën e radhës!

/anabel

Konkurs Pune

Lexo më shumë