Duhanpirësit kanë mendime pesimiste për duhanin - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Duhanpirësit kanë mendime pesimiste për duhanin

NULL NULL
24/05/2015

Duhanpirësit kanë qëndrime më pesimiste rreth kancerit, sipas një sondazhi të ri nga Britania e Madhe transmeton Klan Kosova.

Ata kanë më pak të ngjarë të angazhohen në programet e shqyrtimit të kancerit dhe janë më pak të angazhuar me shërbimet shëndetësore të përgjithshme.”Ne kemi kërkuar për të hetuar se pse, duke eksploruar nëse kjo mund të jetë pjesërisht për shkak të besimeve tepër negative rreth kancerit,” tha Wardle, drejtori i Sjelljes Shëndetësisë në Londër.

Hulumtuesit kanë përdorur të dhënat nga një sondazh i të rriturve mbi moshën 50 në gjashtë vende, por janë  fokusuar në përgjigjet nga rreth 7,000 njerëz në Britani të Madhe.

Rreth 18 për qind e duhanpirësve aktual nuk do të duan të dinë nëse ata kishin kancer, krahasuar me 11 për qind të  ish dhe jo-duhanpirësve, sipas rezultateve në British Journal of Cancer.