16:03, 12 Korrik 2018

Drejtori i Klinikës së Urologjisë Rexhep Kasumi i cili u arrestua për marrje ryshfeti është vendosur në arrest shtëpiak.

Vendimin për këtë masë të sigurisë e ka marrë Gjykata e Apelit duke hedhur poshtë vendimin për paraburgim prej 30 ditësh të Gjykatës Themelore në Prishtinë, të datës 7 korrik.

“Gjykata e Apelit e Kosovës, e ka aprovuar ankesën avokatit mbrojtës, kundër caktimit të masës së paraburgimit prej 30 ditësh, nga ana e Gjykatës Themelore në Prishtinë, kundër të pandehurit R.K.  Aktvendimi i gjykatës së shkalles se parë i datës, 07.07.2018, është ndryshuar. Të dyshuarit, masa e paraburgimit i është zëvendësuar më atë të arrestit shtëpiak”, thuhet në njoftimin e Apelit për media.

Kasumi po dyshohet nga ana e prokurorisë për shkak të veprës penale “Keqpërdorim i detyrës apo autoritetit zyrtar” dhe “Marrje e ryshfetit”.

Kasumi u arrestua për marrje ryshfeti në vlerë prej 100 eurosh nga një pacientë,