20:32, 6 Dhjetor 2018

Gjiganti i teknologjisë kineze Huawei njoftoi se nuk ka njohuri për shkeljet e supozuara financiare të drejtoreshës financiare Meng Wanzhou, e cila është arrestuar në Kanada.

Mediat amerikane raportojnë se SHBA po kërkon ekstradimin e Meng Wanzhou për shkak të dyshimit se ka shkelur sanksionet amerikane kundër Iranit.

Vajza e themeluesit të Huawei u arrestua në Vankuver, më 1 dhjetor.

“Kompania mori pak informacion në lidhje me akuzat dhe nuk iu referua as gabimeve të bëra nga Meng”, tha Huawei në një deklaratë.

Në Kanada, u njoftua se lirimi me kusht i drejtoreshës së Huawei do të vendoset nesër nga gjykata.