Disa nga përbërësit e kujdesit të lëkurës të cilët s’duhet të keni frikë t’i përdorni - Klan Kosova

Disa nga përbërësit e kujdesit të lëkurës të cilët s’duhet të keni frikë t’i përdorni

NULL NULL
4 months më parë

Kujdesi i vazhdueshëm është mënyra e vetme për të garantuar shëndetin e lëkurës suaj.

Procesi i ushqyerjes së lëkurës është një rutinë dhe ndryshon nga lloji i lëkurës dhe shqetësimet që kemi në lidhje me të.

Fjala “kimike” përdoret kryesisht me një konotacion negativ, por nuk ka arsye për t’u frikësuar nga kimikatet në përbërësit e kujdesit të lëkurës, këtë e kanë thënë dermatologët.

As përbërësit me aroma, nuk janë të dëmshëm, përjashtuar rastet e personave që kanë alergji, transmeton Klankosova.tv.

Parabenët janë ruajtës shumë efektivë për produktet e kujdesit të lëkurës, gjë që siguron që formulimi i tyre të qëndrojë i paprekur për një kohë të gjatë.

Ata kanë një potencial për të shkaktuar acarim, por përqindja është shumë e ulët, shumica e njerëzve i tolerojnë produktet me paraben pa asnjë problem.

Filtra kimikë kundër diellit ndahen në dy kategori: kimike dhe fizike ose minerale. “Fjala “kimike” nuk duhet t’iu frikësojë as në kremrat kundër diellit pasi filtrat kimikë ofrojnë mbulim të mirë të spektrit të gjerë kundër rrezeve.