10:03, 16 Maj 2018

Diamanti historik i cili për 300 vjet kaloi nëpër shtëpitë mbretëore të Europës, u shit sot në një ankand të Gjenevës.

Megjithatë Farnese Blue dikur i ishte dhuruar si dhuratë martese për Elizabeth Farnese, vajzës së Dukës së Parmas, kur ajo ishte martuar me Philipin V të Spanjës në vitin 1715, njofton Klan Kosova.

Më pas ky diamant unik kaloi gjeneratat, duke kaluar nga Spanja në Francë, Itali dhe Austri