Deutsche Bank do të paguajë 75 milionë dollarë për shkak të Epsteinit - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Deutsche Bank do të paguajë 75 milionë dollarë për shkak të Epsteinit

NULL NULL
18.05.2023 20:04
deutsche bank

Deutsche Bank ka rënë dakord të paguajë 75 milionë dollarë për të zgjidhur një padi që pretendon se huadhënësi gjerman duhet të kishte parë prova të trafikimit seksual nga Jeffrey Epstein kur ai ishte klient i saj, sipas avokatëve të grave që thonë se ishin abuzuar nga financuesi i ndjerë, raporton Aljazeera, transmeton Klan Kosova.

Një grua e identifikuar vetëm si Jane Doe paditi bankën në gjykatën federale të rrethit në New York dhe kërkoi statusin e grupit për të përfaqësuar viktimat e tjera të Epsteinit. Padia pohoi se banka me vetëdije përfitoi nga trafikimi seksual i Epsteinit dhe “zgjodhi fitimin në vend të zbatimit të ligjit” për të fituar miliona dollarë nga biznesmeni.

Një nga firmat ligjore që përfaqëson gratë në këtë rast, Edwards Pottinger, tha se besonte se ishte zgjidhja më e madhe e trafikimit seksual me një bankë në historinë e SHBA-së.

“Marrëveshja do të lejojë dhjetëra të mbijetuar të Jeffrey Epsteinit që më në fund të përpiqen të rivendosin besimin e tyre në sistemin tonë duke e ditur se të gjithë individët dhe subjektet që kanë ndihmuar operacionin e trafikimit seksual të Epsteinit më në fund do të mbahen përgjegjës”, tha firma në një deklaratë.

Deutsche Bank nuk deshi të komentonte, por vuri në dukje një deklaratë të vitit 2020 nga banka që pranonte gabimin e saj në marrjen e Epsteinit si klient, tha Frank Hartmann, kreu global i marrëdhënieve me median e huadhënësit gjerman.

“Banka ka investuar më shumë se 4 miliardë euro për të forcuar kontrollet, proceset dhe trajnimet, dhe ka punësuar më shumë njerëz për të luftuar krimin financiar”, tha Hartmann në një deklaratë me shkrim.

Firma ligjore Boies Schiller Flexner, e cila gjithashtu përfaqëson paditësit, e quajti zgjidhjen një hap të rëndësishëm për të drejtat e viktimave.

“Shkalla e abuzimit të Epstein, dhe shumë vite që ai vazhdoi në pamje të qartë, nuk mund të kishte ndodhur pa bashkëpunimin dhe mbështetjen e shumë individëve dhe institucioneve të fuqishme”, tha në një deklaratë David Boies, kryetari i firmës.