Demografia përballë ndryshimit të kufijve (VIDEO) - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Demografia përballë ndryshimit të kufijve (VIDEO)

NULL NULL
05/09/2018

Njerëzit e bëjnë tokën, pra ajo është e atyre që jetojnë mbi të. Nga këtu lind e drejta e shqiptarëve, e serbëve, dhe e të gjithë të tjerëve për ta ngritur ekzistencën e tyre mbi truallin tokësor.

Mënyrën pastaj e vendos shumica. Në këtë rast, serbët në Serbi dhe shqiptarët në Kosovë.

Përveç në dy qoshe të të dy vendeve. Në veriun e Kosovës dhe jugun e Serbisë. Në të parin shumicë janë serbët, ndërsa në të dytin shqiptarët.

Dhe të dy palët duan të jetojnë në një shtet tjetër, pasi atë në të cilin janë aktualisht s’e konsiderojnë të tyrin.

Pra kemi njëfarë kundërkahu simetrik, me trajektore të rrugëtimit deri këtu jo gjithaq të tilla.

Kronikë e zgjeruar nga Fiton Dibrani.