23:30, 11 Shkurt 2019

Deputeti i AAK-së, Daut Haradinaj, ka ndarë një rrëfim të rrallë e të rëndë, që lidhet me familjen e deputetit tjetër të kësaj partie, Lahi Brahimajt me të cilin ka edhe lidhje familjare.

Haradinaj ka treguar përmes Facebook se si janë vrarë nëna dhe gjyshja e Brahimjat në natën e 2 gushtit të vitit 1998 dhe si ishte bombarduar shtëpia e tyre nga forcat serbe, transmeton Klan Kosova.

“Natën e 2 gushtit të 98′, pas një beteje tepër të përgjakshme në Jabllanicë, diku rreth orës 12 të mesnatës kam arritë në shtëpinë e Dajës Lahi. I tërë fshati digjej, dukej sikur hëna po e ndriçon këtë fshat me ngjyrë të kuqe. Hyra në shtëpi pas një kohe të gjatë dyluftimi që natyrisht ishte triumf”.

“Në këndin e shtëpisë shumëkatëshe që ishte bombarduar dhe po digjej, nga flakët e djeg’jës e shof një trup të copëtuar njeriu, ajo ishte gjyshja ime, nëna e Lahiut, afër saj ishte edhe gjyshja e Lahiut. I ri dhe i pa përvojë që isha, përpos përvojës së luftës, i mblodha aq sa munda copat e gjyshës sime dhe gjyshës së Lahisë”, ka shkruar ai.

“Pasi u nisa me shumë ushtarë të njësive elitë, në dalje të shtëpisë e takova Lahiun dhe Nazmiun. Normalisht që ishte tejet e rëndë, ju drejtova të dyve:
“Dajë na kanë ra hise kjo farë e keqe e duhet me u mbajtë të fortë se kemi hala punë me kry. Lufta vazhdoi deri në fund dhe prapë vazhdon.
Vetëm ata që e kanë dhënë jetën e kanë kry luftën…Të tjerët vazhdojnë”.

Haradinaj këtë rrëfim e ka bërë në ditën kur Lahi Brahimaj ka konfirmuar se ka marrë ftesë nga Gjykata Speciale.

Konkurs Pune

Lexo më shumë