7:39, 6 Korrik 2020

Një në dhjetë njerëz që humbasin ndjenjën e tyre të shijes dhe erës për shkak të koronavirusit, nuk mund ta rikthejnë atë brenda një muaji, sugjeron një studim.

Një ndryshim në erë ose shije njihet tani një shenjë simptome e Covid-19, së bashku me një kollë dhe ethe të vazhdueshme.

Hulumtimet mbi një grup të vogël italianësh që duruan periudha të buta të sëmundjes, zbuluan që disa ende luftuan për të nuhatur apo shijuar një muaj pas sëmundjes së tyre.

Studimi, botuar në revistën JAMA , përfshiu 187 italianë që kishin virusin, por që nuk ishin të sëmurë sa duhet për t’u pranuar në spital.

Studiuesit i vëzhguan dhe iu kërkua që ta vlerësojnë ndjenjën e tyre të nuhatjes ose shijes menjëherë pasi u diagnostikuan dhe përsëri një muaj më vonë.

Gjashtëdhjetë përqind (113) raportuan një ndryshim në sensin e tyre të nuhatjes ose shijes.

Konkurs Pune

Lexo më shumë