Çollaku: Problemet në drejtësi po na pengojnë shumë - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Çollaku: Problemet në drejtësi po na pengojnë shumë

NULL NULL
10/11/2015

Ministri për Integrime Europiane, Bekim Çollaku, ka deklaruar në Zona B të Klan Kosovës se vërejtjet që jepen në Raportin e Progresit për drejtësinë në Kosovë janë të sakta dhe duhet të punohet në eliminimin e atyre problemeve, sepse “ato po na dëmtojnë shumë në rrugën tonë përpara”.

Çollaku tha se Raporti duhet të analizohet ne saktësi dhe të gjinden pengesat.

“Detyrë parësore është ta skenojmë raportin pikë për pikë dhe të dalim me një konkludim”.

“Ne kemi nevojë të tregojmë rezultatet të prekshme dhe nuk po arrijmë të kemi kësi rezultatesh pikërisht për shkak të këtyre vërejtjeve në drejtësi që kemi në raportin e progresit”.

“Siç janë; verdikte të stërzgjatura, me ndikime në gjyqësor, me kthimin e lendeve në pikën zero etj”.

“Nuk mund të ia lejojmë vetes të kemi më raste grumbulluara që zgjasin nga viti në vit, nuk mund të ia tolerojmë vetës më raste të tejzgjatura”.

klankosova.tv