11:30, 9 Gusht 2018

Shkenca moderne ka konfirmuar shumë efekte shëndetësore të hudrës të cilan janë cilësuar si shumë të dobishme.

Këtu janë 11 përfitime shëndetësore të hudhrave që mbështeten nga kërkimet njerëzore.

Hudhra përmban komponime me potencial të barnave
Hudhra është shumë ushqyese por ka shumë pak kalori
Hudhra mund të luftojë sëmundjen, duke përfshirë të ftohtin e zakonshëm
Komponimet aktive në hudhër mund të zvogëlojnë presionin e gjakut
Hudhra përmirëson nivelet e kolesterolit, të cilat mund të ulin rrezikun e sëmundjes së zemrës
Hudhra përmban antioksidantë që mund të ndihmojnë në parandalimin e sëmundjes dhe demencës së Alzheimerit
Hudhra mund t’ju ndihmojë të jetoni më gjatë
Performanca atletike mund të përmirësohet me shtojcave të hudhër
Ushqimi me hudhër mund të ndihmojë detoksifikimin e metaleve të rënda në trup
Hudhra mund të përmirësojë shëndetin e kockave
Hudhra është e lehtë të përfshihet në dietën tuaj dhe shijet janë absolutisht të mrekullueshme

Konkurs Pune

Lexo më shumë