Çka duhet të dini për superbakterin e ri? - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Çka duhet të dini për superbakterin e ri?

NULL NULL
18/08/2019

Kërpudhat rezistente ndaj ilaçeve, Candida auris, u zbuluan vetëm 10 vjet më parë, por tani janë një nga mikrobet spitalore më të frikshme në botë.

Ka pasur shpërthime në të gjithë botën, dhe hulumtimet e reja tregojnë se temperaturat më të larta mund të kenë çuar në një rritje të infeksioneve.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në SHBA kanë bërë thirrje për të kuptuar më mirë se kush janë më të prekur për të zvogëluar rrezikun.

Çfarë është Candida auris?

Candida auris (C. auris) është një lloj kërpudhe, e cila mund të shkaktojë infeksione tek njerëzit.

Ajo është e lidhur me shumë të zakonshmet Candida albicans, e cila shkakton trullosje.

Ajo u zbulua për herë të parë në kanalin e veshit të një pacienti japonez në Spitalin Metropolitik Geriatric në Tokio në 2009.

Shumicën e kohës, maja të Candida jetojnë në lëkurën tonë pa shkaktuar probleme, por ato mund të shkaktojnë infeksione nëse nuk jemi mirë ose nëse futen në vende të gabuar, si sistemi i qarkullimit të gjakut ose mushkëritë.