21:45, 16 Maj 2018

Veprimtari që dikur vepronte në ilegalitet, Gani Sylaj, ka shkruar një libër rreth funksionimit të periudhës ilegale të viteve 70-ta.

Ai, në Zona B të Klan Kosovës, ka folur për librin “Ilegal viteve shtatëdhjeta” dhe mënyrën se si kanë vepruar atë kohë dhe për atë se sa janë ndihmuar nga Shqipëria.

Sylaj, i cili ka qenë tri herë i dënuar, ka treguar se gjithë motivimin për të vepruar ilegalisht e kishin marrë nga shteti shqiptar.

“Në qoftëse në kemi bërë ndonjë veprim përmes grupimeve tona, Shqipëria e ka bërë propagandën që ishte shumë e nevojshme për ne”.

“Tashmë dihet që përmes filmit, librit, TVSh-së, Radio Tiranës, Shqipëria ka qenë frymëzuese e çdo ditshme për ne”.

“Ata nuk kanë mundur ta thonë botërisht, por përmes këtyre kanaleve na kanë mbështetur gjithmonë”.

klankosova.tv

Konkurs Pune

Lexo më shumë