13:05, 19 Mars 2018

Ish-kontraktori i Agjencisë së Sigurimit Kombëtar (NSA), Edward Snowden ka sulmuar gjigantin Facebook, përmes një cicerime të tij të publikuar.

Snowden e quajti Facebook, biznes që fiton para duke grumbulluar të dhëna të jetëve private të huaja, njofton Klan Kosova.

Ky reagim i tij erdhi pasi gjiganti i medias sociale pezulloi Cambridge Analytica, një firmë analitike të të dhënave që ka punuar për fushatën e Presidentit Trump.

“Bizneset që fitojnë para duke grumbulluar dhe shitur të dhëna  të detajuara të jetës private dikur u përshkruan qartë si” kompani të mbikqyrjes “, tha Snoëden.

“Rilindja e tyre si  media sociale është mashtrimi më i suksesshëm që nga Departamenti i Luftës u bë Departamenti i Mbrojtjes”, ka përfunduar ai statusin e tij, njofton Klan Kosova.

Konkurs Pune

Lexo më shumë