10:00, 7 Dhjetor 2018

Psoriaza është sëmundje kronike e lëkurës, e cila ka të bëj me paraqitjen e njollave të kuqe në trup.

Psoriaza mund të duket si puçrra të vogla të mbuluara me lëkurë të bardhë dhe shumë e skuqur, njofton Klan Kosova.

Arsyeja e shfaqjes së psoriazës nuk dihet por besohet të jetë komponent gjenetik.

Ekzistojnë disa gjëra të cilat mund ta përkeqësojnë gjendjen e psoriazës si p.sh: stresi, konsumimi i tepërt i alkoolit, duhanit etj.

Mjekimi i kësaj sëmundje bëhet përmes yndyrave të ndryshme për zbutjen e lëkurës, si dhe me ndriçim ultraviolet.

Image result for psoriaza