15:21, 2 Prill 2019

I lindur për të zëvendësuar Volkswagen Beetle, sot vetura Volkswagen Golf, që festoi 45-vjetorin e krijimit, është në gjeneratën e saj të shtatë, ndërkohë që në horizont duket edhe Golf 8.

Një histori e shpikjeve të mëdha teknologjike.

Më poshtë renditen disa fakte interesante për këtë makinë:

— Më 29 mars 1974 dilte nga fabrika e Volfsburgut (Gjermani) Volkswageni i parë Golf.
— Ishte lindja e një fenomeni botëror, ku deri tani janë shitur 35 milionë të tilla.
— Gjatë 45 viteve janë prodhuar çdo ditë 2 000 makina Golf, në Gjermani, Kinë, Brazil dhe Meksikë.
— Kjo makinë eksportohet në 155 vende.
— Çdo 41 sekonda në të gjithë botën shitet një Golf.
— Golfi më i fuqishëm është një GTI W12 me 650 kuaj fuqi.
— Golfi mbetet makina më e besueshme në histori.
— Në vitin 1993 një Golf 1 arriti të bënte një milion kilometra.
— Zotëruesit më të njohur të një Golfi janë ish-papa Benedikti XVI, që u quajt ndryshe ”Papa Golf”.
— Kjo makinë u shit për 188 mijë e 938 euro.
— Edhe kancelarja gjermane, Angela Merkel ka ngarë një Golf.
— Pas pak muajsh fillon gjenerata e tetë e Golfit.

Konkurs Pune

Lexo më shumë