Breshka a Amerikës Veriore u gjet duke jetuar pas një supermarketi në Britani (FOTO)

Breshka a Amerikës Veriore u gjet duke jetuar pas një supermarketi në Britani (FOTO)

NULL NULL
1 month më parë

Shpëtimtarët e kafshëve në Britani thanë se një burrë duke ecur pranë një lumi gjeti një breshkë të Amerikës së Veriut, dhe e çoi në shtëpi në vaskën e tij.

RSPCA tha se ishte kontaktuar nga një burrë që hasi në breshkë jo-vendase në anën e lumit Trent në Burton-on-Trent, Angli, ndërsa shëtiste me fëmijët e tij prapa dyqanit lokal Asda.

Manteni e mori atë në shtëpi dhe e vendosi në vaskë teksa priste shpëtimtarët.

Oficerja e Shpëtimit të Kafshëve RSPCA, Karen Brannan, iu përgjigj thirrjes.

“Ishte një breshkë vërtet e madhe dhe agresive, kështu që e quajta Agar”, tha Brannan në një njoftim për shtyp. “Më duhej ta trajtoja me shumë kujdes pasi ishte shumë e zemëruar, dhe padyshim që kjo specie ka një kafshim mjaft të madh, si dhe një kokë dhe qafë shumë të lëvizshme”.

Brannan deklaroi se sasia e algave në guaskën e breshkës tregonte se ajo kishte jetuar në zonë për ca kohë.

RSPCA shtoi se tani po përpiqet të përcaktojë origjinën e breshkës, së cilës i është dhënë një shtëpi e re e përhershme në Parkun e Natyrës Lincolnshire.