11:51, 8 Dhjetor 2018

“Bibliotekat në tërësi janë një mrekulli – një mrekulli sepse ato paraqesin botën, brenda një hapësire relativisht të vogël, siç është, siç ishte dhe si ndoshta do të mund të ishte”, shkruan Georg Ruppelt në pjesën hyrëse të librit “The World’s Most Beautiful Libraries”.

Libri prej gati 600 faqesh, i cili doli në gusht të 2018-ës, përmban imazhe të hollësishme për disa nga bibliotekat më të vjetra, më ekstravagante dhe më të nderuara të botës – disa prej të cilave datojnë nga shekulli i tetë, transmeton Klan Kosova.

Më poshtë mund t’i shijoni edhe ju; së paku përmes fotografive 🙂

“Stiftsbibliothek Kremsmünster”, Austrixl_listri_libraries_p005_1805161612_id_1193775

“Apostolica Vaticana”, Italixl_listri_libraries_p033_1805161613_id_1193786

“Statale Oratoriana dei Girolamini”, Italixl_listri_libraries_p051_1805161614_id_1193796

“Convento de Mafra”, Portugalixl_listri_libraries_p098_1805161618_id_1193826

“Sankt Gallen”, Zvicër
xl_listri_libraries_p196_1805161634_id_1193926

“Admont”, Austri
xl_listri_libraries_p205_1805161635_id_1193936

“Strahovská Knihovna”, Çeki
xl_listri_libraries_p227_1805161636_id_1193946

“Real Gabinete Português de Leitura”, Brazilxl_listri_libraries_p265_1805161636_id_1193956

klankosova.tv

Konkurs Pune

Lexo më shumë