23:25, 15 Mars 2019

Zgjidhja e ankesave të konsumatorit po del se ka shënuar progres.

Kështu të paktën u konstatua në këtë panel, ku temë diskutimi ishte mbrojtja e konsumatorit financiar në Kosovë, e organizuar nga Banka Qendrore e Kosovës.

Në këtë debat me temën “Roli i BQK-së në fushën e mbrojtjes së konsumatorit”, u tha se Ligji për Mbrojtjen e Konsumatorit është duke funksionuar dhe si i tillë po adreson me kujdes ankesat e konsumatorit.

Kronikë nga Yllnorë Elshani.

Konkurs Pune

Lexo më shumë