13:45, 15 Mars 2019

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës  e dënon ashpër sulmin e ndodhur në qytetin Christchurch të Zelandës së Re, njofton Klan Kosova.

“Dënojmë fuqishëm këtë sulm terrorist të kryer me gjakftohësi e paramendim ndaj besimtarëve të pafajshëm, të cilët në momentin e krimit ishin duke iu lutur Krijuesit të Gjithësisë”.

“Ekzekutimi i njerëzve që i përkasin një besimi apo një etnie tjetër, parqet një akt terrorist kundër njerëzimit, vlerave humane dhe atyre hyjnore. Tashmë terrorizmi është një nga sfidat kryesore të botës moderne, ndaj të cilit bota e lirë duhet të jetë unike dhe e pakompromis, në luftën kundër kësaj të keqeje që ka marrë përmasa globale.”

“Me këtë rast, Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës bashkëndien dhembjen me familjarët e viktimave të cilave u shpreh ngushëllimet më të sinqerta ndërsa të lënduarve ju dëshirojmë shërim sa më të shpejtë”.

“Lusim Zotin që viktimat e këtij akti terrorist ti mëshiroj, ndërsa  aktet të tilla të dhunës e terrorit të mos përsëriten askund në botë”, shkruan BIK në komunikatën e dërguar.

Konkurs Pune

Lexo më shumë