Biden do flas para çdo zyrtari federal me ndikim në Washington, vetëm njëri prej tyre s’merr pjesë – mësojeni pse - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Biden do flas para çdo zyrtari federal me ndikim në Washington, vetëm njëri prej tyre s’merr pjesë – mësojeni pse

NULL NULL
07.02.2023 23:33

Kur presidenti amerikan, Joe Biden, do mbajë fjalimin e tij për Gjendjen e Shteteve, të martën në mbrëmje, ai do të flasë para thuajse çdo zyrtari federal me ndikim në Washington – duke përfshirë anëtarët e Kongresit, drejtuesit e lartë ushtarakë, gjyqtarët e Gjykatës së Lartë të SHBA dhe zyrtarë të lartë brenda administratës së tij.

Por të paktën një zyrtar i lartë nuk pritet të jetë në ndërtesën e Capitolit të SHBA-së, për fjalimin e Biden, duke marrë pjesë në një ritual të errët për të ruajtur linjën e pasardhësve presidencialë në rastin e rrallë që godet fatkeqësia.

Ai person është i mbijetuari i caktuar.

Vitin e kaluar, sekretarja e Tregtisë, Gina Raimondo, ishte e mbijetuara e caktuar për fjalimin e parë të Biden-it për Gjendjen e Shteteve, duke qëndruar larg Capitolit në një vend të pazbuluar dhe të sigurt gjatë fjalimeve të presidentit në kohën kryesore.

Si filloi? – Sipas Qendrës Kombëtare të Kushtetutës, tradita e një të mbijetuari të caktuar gjatë fjalimit mbi Gjendjen e Shteteve, filloi në vitet 1950 si rezultat i frikës nga një sulm bërthamor gjatë Luftës së Ftohtë. Por qeveria federale nuk e emëroi publikisht të mbijetuarin e caktuar deri në vitin 1981, kur sekretari i Arsimit i Presidentit Ronald Reagan, Terrel Bell, mori detyrën për një fjalim në një sesion të përbashkët të Kongresit.

Pas zëvendëspresidentit, kryetarja e Dhomës, presidenti i Senatit, momental, dhe sekretarët e Shtetit, Thesarit dhe Mbrojtjes janë në radhë të pritjes. Të dhënat e analizuara nga CNN tregojnë se prokurori i përgjithshëm, i shtati në radhën e trashëgimisë, ka qenë anëtari më i lartë i kabinetit që dihet se është emëruar si i mbijetuar. Një drejtues i Departamentit të Drejtësisë është përzgjedhur për këtë rol tre herë.

Ndërsa jo aq e ditur, Qendra Kombëtare e Kushtetutës thotë se të mbijetuarit e caktuar janë përdorur gjithashtu gjatë inaugurimeve dhe fjalimeve presidenciale në seancat e përbashkëta të Kongresit.

Anëtarët e Kongresit gjithashtu janë caktuar të anashkalojnë Gjendjen e Shteteve, si masë paraprake, sipas qendrës.


Presidenti Biden sonte bën adresimin e tij mbi Gjendjen e Shteteve