16:14, 18 Shtator 2019

Kryeministrja e Serbisë, Ana Bërnabiq tha sot në Berlin se çështja e Kosovës është e vetmja pikë e keqkuptimit dhe mosmarrëveshjes midis Serbisë dhe Gjermanisë.

Ajo pas takimit me kancelaren gjermane në Berlin tha se është e rëndësishme të diskutohet për këtë temë dhe se sipas saj pa një zgjidhje afatgjatë të qëndrueshme dhe pajtimin midis serbëve dhe shqiptarëve, nuk do të jetë ndryshe e ardhmja për Ballkanin, transmeton Klan Kosova.

“Çështja e Kosovës padyshim që është e vetmja pikë mosmarrëveshjeje dhe keqkuptimi, por për ne Gjermania është një nga partnerët më të rëndësishëm dhe për aq sa nuk pajtohen për disa çështje, gjëja më e rëndësishme është të bisedojmë me Gjermaninë, të dëgjojmë mendimet dhe këshillat, të paraqesim pozicionin tonë dhe të shohim nëse mund të punojmë së bashku që t`i përafrojmë pikëpamjet tona dhe të arrijmë një zgjidhje afatgjatë të qëndrueshme”, shtoi ajo, transmeton Klan Kosova.

Konkurs Pune

Lexo më shumë