Bërnabiq: Epokë e re e marrëdhënieve politike dhe ekonomike me Amerikën

Bërnabiq: Epokë e re e marrëdhënieve politike dhe ekonomike me Amerikën

NULL NULL
1 muaj më parë

Kryeministrja serbe, Ana Bërnabiq ka thënë se një epokë e re është hapur në marrëdhëniet ekonomike dhe politike midis Serbisë dhe Amerikës dhe se, duke parë historinë, nuk mund të kujtohen marrrëdhënie kaq të ngushta.

“Nuk e di nëse kishte marrëdhënie të tilla, nëse nuk shkojmë deri te Presidenti Woodrow Wilson,” i tha ajo Radio Televizionit Serb,transmeton Klan Kosova.

E pyetur nëse temat politike nga marrëveshja e Washingtonit ishin diskutuar gjithashtu, ajo deklaroi se bisedat ishin kryesisht për pikat ekonomike, duke shtuar se një jetë më e mirë ekonomike e qytetarëve mund të mundësojë që të diskutohen edhe çështje të tjera.

Ajo vuri në dukje se në bisedime, një zonë e veçantë – infrastruktura, ku projekti më i madh “Rruga e Paqes” nga Durrësi në Nish, atëherë lidhet skema e garancisë për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme, gjithçka që lidhet me “Mini-Shengenin “, janë kushtet për zhvillimin ekonomik, Investimi i DFC në zonat industriale, bujqësia, transmeton Klan Kosova.