Bashota: Në Hagë më ofruan një marrëveshje që do ta dëmtonte UÇK-në

Bashota: Në Hagë më ofruan një marrëveshje që do ta dëmtonte UÇK-në

1 vit më parë

Ish Zëvëndes Komandant i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Sokol Bashota, është kthyer sonte në orët e vona në Kosovë, pasi është marrë në pyetje nga Gjykata Speciale në Hagë.

Pas arritjes në aeroportin “Adem Jashari”,Bashota deklaroi për RTK-në se Gjykata Speciale i ka ofruar një marrëveshje e cila potencialisht, sipas tij, do të ishte e favorshme për të në këtë proces, por e dëmshme për procesin në të cilin ka kaluar UÇK-ja.

“Unë isha në Hagë dhe jam intervistuar dy ditë si i dyshuar, dhe jam përgjigjur në pyetjet të cilat kanë qenë të favorshme për mua”, ka thënë Bashota.

Ish numri dy i UÇK-së, theksoi se në Hagë i kishin ofruar një marrëveshje e cila do ta dëmtonte UÇK-në.

“Por, ajo që më ka shqetësuar mua, një precedent është se atje më është ofruar një marrëveshje e cila do të ishte e favorshme për mua por që do të mund të dëmtonte kauzen e UÇK-së dhe të tjerët”, ka thënë Bashota.
Tutje, Bashota ka thënë se detajet tjera do t’i shpalosë pas konsultimit me avokatin e tij mbrojtës.