Bashkim Nurboja merr përkohësisht pozitën e Guvernatorit të Bankës Qendrore - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Bashkim Nurboja merr përkohësisht pozitën e Guvernatorit të Bankës Qendrore

NULL NULL
29.03.2023 16:38

Pas përfundimit të mandatit të Fehmi Mehmetit si Guvernator i Bankës Qendrore të Kosovës dhe moszgjidhjes së guvernatorit të ri, këtë pozitë do ta ushtrojë kryetari i bordit, Bashkim Nurboja.

Kështu ka marrë vendim ky bord në mbledhjen e mbajtur këtë të mërkurë, ndërsa edhe dy anëtarë joekzekutivë të bordit do t’i marrin pozitat e zëvendësguvernatorëve, njofton KlanKosova.tv.

“Vendimi si më lartë është marrë, me qëllim të sigurimit të vazhdimësisë së përmbushjes së objektivave të Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës siç është përcaktuar me Ligjin për Bankën Qendrore të Republikës së Kosovës”, thuhet në kumtesë.

Rrini të informuar mbi zhvillimet kryesore duke u bërë pjesë e komunitetit tonë në Viber.

BONUS: Merreni aplikacionin tonë në Android dhe iOS.

Propozohet që procesi për zgjedhjen e guvernatorit të BQK-së të kthehet në pikën zero