12:06, 19 Janar 2020

Ekipi ligjor mbrojtës i presidentit amerikan Donald Trump ka dërguar përgjigjen e parë zyrtare lidhur me akuzat për gjykimin ndaj tij, duke i përshkruar ato si një “sulm të rrezikshëm ndaj demokracisë”.

Në dokument thuhet se artikujt e gjykimit nuk arritën të pohojnë ndonjë krim dhe ishin një përpjekje “e pacipë” për të ndërhyrë në zgjedhjet presidenciale të vitit 2020.

Përgjigja e avokatëve erdhi përderisa demokratët paraqitën raportin e shkurtër për procedurat.

Hapja e deklaratave në gjyq do të fillojë javën e ardhshme.

Trump është  presidenti i tretë në histori të SHBA-ve që përballet me një proces gjykimi. Ai akuzohet për keqpërdorim të pushtetit dhe pengim të Kongresit – akuza të cilat i ka mohuar.

 

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë