“Autostrada e Paqes”, Hoti: Lajm i mirë për realizimin e marrëveshjes së Washingtonit

“Autostrada e Paqes”, Hoti: Lajm i mirë për realizimin e marrëveshjes së Washingtonit

1 javë më parë

Kryeministri Avdullah Hoti e ka cilësuar si lajm të mirë nënshkrimin për nisjen e procedurave për realizimin e “Autostradës së Paqes” që lidh Prishtinën me Nishin.

“Lajm i mirë drejt realizimit të marrëveshjes për normalizim ekonomik të nënshkruar në Shtëpinë e Bardhë. Ky projekt do të lidh Nishin me Prishtinën”, ka shkruar ai në Twitter.

Korporata Financiare për Zhvillim Ndërkombëtar në SHBA (DFC) dhe Banka për Eksport-Import (EXIM) kanë nënshkruar sot letrat e interesit me Kosovën dhe Serbinë për të ndihmuar financiarisht ndërtimin e autostradës që pritet të lidhë Kosovën dhe Serbinë.

“Autostrada e Paqes do të nxisë zhvillimin ekonomik dhe integrimin rajonal duke lidhur Nishin me Prishtinën. Po ashtu, do të shërbejë si simbol i fuqishëm i marrëdhënieve të reja dhe të transformuara mes dy shteteve fqinje”, ka deklaruar kryetari i DFC-së Adam Boehler.

“Autostrada e Paqes është një hap i rëndësishëm drejt bashkëpunimit ekonomik mes Beogradit dhe Prishtinës dhe unë e vlerësoj punën e presidentit Donald Trump dhe gjithë administratës së tij për arritjen e kësaj marrëveshje historike”, ka thënë drejtuesja e EXIM Kimberly A. Reed.

DFC dhe EXIM planifikojnë që të dërgojnë delegacione në Prishtinë dhe Beograd gjatë këtij muaji për të çuar përpara punën në Autostradën e Paqes dhe projekte të tjera.