16:29, 23 Korrik 2019

Një hetim mbi abortet e dyshimta selektive është nisur nga magjistratët në një lagje të Indisë veriore pasi të dhënat e qeverisë treguan se asnjë prej 216 fëmijëve të lindur nëpër 132 fshatra për tre muaj nuk ishin vajza.

Autoritetet në Uttarkashi, shteti Uttarakhand, thanë se niveli zyrtar i lindjeve ishte “alarmues” dhe vuri në dukje se abortet ndodhën në fetuset e gjinisë femërore, njofton Klan Kosova.

India e nxori jashtë ligjit abortin selektiv të fetuseve femra në vitin 1994, por praktika mbetet e zakonshme në vend, ku prindërit shpesh i shohin djemtë si shtylla dhe vajza si detyrime të kushtueshme.

Konkurs Pune

Lexo më shumë